Свято Марії Помічниці християн ОНЛАЙН з ТУРИНУ

В неділю  24 травня, відбудеться свято Марії Помічниці християн. Зазвичай в Турині  це свято відзначається багатьма святкуваннями та вечірньою процесією на рівні всього міста. Але цього року через пандемію святкування буде «особливим». Взяти участь можна буде  залишаючись «на відстані». Основні урочистості відбудуться в базиліці Марії Помічниці християн в Турині в 11.00 год  за європейським часом.

Переглянути пряму трансляцію можна буде тут : https://www.facebook.com/agenziaans/

Багато вірних та груп салезіянської родини з усього світу вже підтвердили свою духовну участь – зокрема в акті поручення себе Марії Помічниці християн у цей день.

Свято Марії Помічниці християн було встановлено  24 травня папою Пієм VII на згадку про повернення до Риму (24 травня 1814 р.). Після його ув’язнення під Наполеоном у Фонтенбло. Спочатку свято було обмеженим. Але незабаром був прийнято тосканськими єпархіями (1816 р.), а згодом поширилося на вселенську Церкву. Групи Салезіянської родини тісно пов’язані з відданістю Пресвятій Діві Марії, тому що святий Іван Боско, засновник салезіянської конгрегації, обрав її головною покровителькою Салезіянської родини та душпастирства молоді.