Кардинал Беччіу про беатифікацію юнака-мирянина Карла Акутіса

Оголошуючи про перенесення дати беатифікації Карла Акутіса, Префект Конгрегації у справах визнання святих кардинал Анджело Беччіу вказав на надзвичайну зрілість віри цього італійського підлітка.

Світлана Духович – Ватикан

Внаслідок пандемії беатифікацію Слуги Божого юнака-мирянина Карла Акутіса перенесено на 10 жовтня 2020 року. Про це повідомив кардинал Анджело Беччіу, що очолює Конгрегацію в справах визнання святих. В інтерв’ю для Vatican News він висловив сподівання, що вірні зможуть взяти безпосередню участь в урочистій Святій Месі з нагоди беатифікації, що відбудеться в Папській базиліці святого Франциска в Ассізі, де похований юнак. В протилежному випадку богослуження транслюватиметься в прямому ефірі, аби забезпечити участь вірних на віддалі.

Віра юнака-мирянина

Розповідаючи про Слугу Божого Карла Акутіса, він зазначив, що в постаті цього підлітка вражає зрілість його віри. Ще в дитячому віці він плекав любов до Пресвятої Євхаристії й надзвичайну побожність до Пречистої Діви Марії, до Якої щодня молився на вервиці. Карло був катехитом і передавав свою віру іншим юнакам і дівчатам. Він розробляв цифрові матеріали на релігійні теми. Вражають також його слова в останні дні життя: «Я хочу жертвувати всі свої страждання Господеві за Папу і за Церкву». 

Беатифікаційний процес

Карло Акутіс народився 3 травня 1991 року в Лондоні (Англія) і відійшов у вічність в місті Монца (Італія) 12 жовтня 2006 року внаслідок лейкемії, маючи всього 15-років. Геройський вимір його чеснот був проголошений 5 липня 2018 року, а майже рік після цього його мощі перенесли до санктуарію в Ассізі. 22 лютого 2020 року Папа Франциск затвердив декрет про визнання чуда оздоровлення одного бразилійського хлопчика, що сталося завдяки його посередництву.

«Цифровий світ може піддати тебе ризикові закрися в собі, в ізоляції або в порожній насолоді. Але не забувай, що також і в цих сферах деякі молоді люди були креативними й, іноді, геніальними», – ці слова Апостольського Напоумлення «Christus Vivit» Папа Франциск присвятив Карлові Акутісу, вказуючи на його постать як на приклад здорового використання цифрових медіа. 

За матеріалами: vaticannews.va