Молитовний намір на липень 2020: сім’я потребує захисту

Представляючи своє молитовне намірення на липень, Святіший Отець наголошує на труднощах, якими позначене життя сімей в сьогоднішньому світі, закликаючи Церкву й державу належним чином їх супроводити.

«Сім’я потребує захисту. На неї чигають чимало небезпек: життєвий ритм, стреси… Іноді, батьки забувають гратися зі своїми дітьми», – цими словами Папа Франциск описує дійсність численних сімей сьогодення, розпочинаючи щомісячне коротке відеопослання, яким презентує призначене на липень молитовне намірення.

У той час, як в усіх частинах світу відчуваються наслідки пандемії, Святіший Отець звертає увагу членів Всесвітньої мережі молитви Папи (Апостольства молитви), та всіх людей доброї волі, що моляться в його намірах, на труднощі, з якими зустрічаються сім’ї. Занурені в культуру, позначену браком часу, надміром праці, що, іноді, обмежує простір для спілкування, чимало сімей почуваються самотніми й мовчазно зносять різні страждання, до яких сьогодні додалася непевність щодо майбутнього, викликана зростанням безробіття в контексті надзвичайного стану в охороні здоров’я.

«Церква повинна заохочувати сім’ї та перебувати поруч з ними, допомагаючи їм відкривати шляхи, які дозволять здолати всі ці труднощі», – наголошує Папа, й беручи до уваги центральну роль сім’ї у відродженні суспільства, закликає:

«Молімося за те, щоби сім’ї сьогоднішнього світу супроводжувалися любов’ю, пошаною й порадами, й, в особливий спосіб, щоб були захищені державою».

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан