Проповідь в один клік: добірка небанальних блог-сторінок духовенства і не тільки

Відтепер в Інтернеті можна натрапити на блогерів, які дбають не лише про ваше тіло, а  й про душу. Віртуальний простір не оминуло й духовенство. Ми підготували добірку блог-сторінок, де ви отримаєте відповіді на потаємні питання, розвінчування міфів й доступ до просто цікавих роздумів.

Падре Серж – отець-блогер, який розвіює стереотип про повчального священнослужителя.

За відеоблогом отця-редемпториста стежать майже 9 тисяч підписників. Священник розвінчує популярні міфи, відповідає на поширені та провокативні питання не лише про Церкву, а й побут, а також знімає влоги з повсякденного життя монаха.

XoDIMo – ютуб-канал отця Тараса Борді, який креативно, доступно й лаконічно для вірян роздумує над Божим Словом. У його блозі немає довгих проповідей й повчань, а лише практичні поради, які будуть зрозумілі навіть дитині.

Християнин чи бандит? – відеоблог батька та доньки, Маґдалини Димид, студентки богослов’я Українського Католицького Університету та отця Михайла Димида.  У своїх відео розказують про різні богословські чи церковні речі простими словами.

О. Григорій Драус

Настоятель римо-католицької парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові та в’язничний капелан Римо-католицької Церкви в Україні  проводить доступні для дітей катехези: Святе Письмо з допомогою ножиць та кольорового паперу.

Його роздуми над Божим Словом можна послухати на ютуб-каналі

Молодь та Редемптористи.

 Сторінка  монахів  згромадження Редемптористів, які тримають християнську молодь вкурсі. Вони досліджують життя святих й чинного духовенства. Монахи доступно у візуальній формі розповідають про Церкву, катехизм та монашу спільноту. За сторінками можна стежити у фейсбуці та інстаграмі.

Сестри Редемптористки – сторінка монахинь згромадження Редемптористів. Сестри ведуть відеопроєкт, де порушують тематичні питання про духовне й побутове життя, зокрема покликання й дівочі секрети. Відеозустрічі проводяться щомісяця на платформі Zoom.

Роман Демуш – інгстаграм-блог священника-татуся. Відповідає на усі незрозумілі і потрібні питання щодо Церкви, Біблії й побуту християнина. А також проводить онлайн-молитви.

@romandemush

Отець Дмитро Романко веде інстаблог про секрети подружнього життя. Про стосунки, сім‘ю, кохання і секс розповідає у прямій трансляції, які проводить через інстаграм.

@romanko.dmytro

Сестра Антонія – Зоряна  Шелепило

Монахиня згромадження Редемптористів ділиться  власними віршами, піснями й історіями з життя монахині.

@antonia_mni

Вона також веде окремий блог у соцмережах із роздумами над Святим Письмом, публікує поезію, а також цитати на щодень

@planynazavtra

Отець Василь Германюк вже понад 2-х років проводить  щоденні молитовні зустрічі через інстаграм.

@hvmnew

  IZI Іти за Ісусом – відеоблог семінаристів, які креативно й простими словами розповідають про монаше життя й Церкву  та розвінчують популярні стереотипи з побуту вірян.

Катерина Баско – блог мотиваційної спікерки.  На своїй сторінці в інстаграмі вона згадує про подружжя, материнство й знімає відео для душі.

@kateryna_basko

Юлія Сливка – інстаграм-блог пиьсменниці й філологині. Основою «поживою» для душі є особисті роздуми та історії з власного життя блогерки.

@slyva_jalova_lova

За матеріалами: Духовна велич Львова