Гасло 2021 «Ми керуємося надією: “Ось нове все творю”»

Генеральний Настоятель – Представлення теми Гасла 2021: «Ми керуємося надією: “Ось нове все творю” (Одкр. 21, 5)»

(ANS – Рим) – Поспілкувавшись з багатьма Провінційними настоятелями, взнавши їхні потреби, порадившись з членами Генеральної Ради, відповідальними Салезіянської Родини та салезіянами з Центрального салезіянського осідку, Генеральний Настоятель, о. Анхель Фернандес Артіме, розробив тему Гасла на  2021 рік, емблему салезіянської відповіді на актуальне становище, породжене пандемією: «Ми керуємося надією: “Ось нове все творю” (Одкр. 21, 5)».

“Думаючи про слова, які можуть поєднати нас як Салезіянську Родину у цьому 2021 році, неможливо оминути увагою те, що впродовж багатьох місяців всі нації були якщо й не паралізованими (хоча багатьох не оминуло й така доля), то точно заблокованими ”, – зауважує у своєму тексті представлення Гасла Генеральний Настоятель.

Водночас, “наша звістка підкреслює і повторює, що перед обличчям цієї складної і болісної дійсності з її тяжкими наслідками, ми продовжуємо виражати нашу впевненість в тому, що ми керуємося надією, оскільки Бог через Свого Духа продовжує творити новими всі речі”.

Ілюструючи структуру Гасла, о. А.Ф. Aртіме підкреслює те, як сам отець Боско пережив багато скрутних ситуацій, включаючи епідемію холери, не втрачаючи при цьому надію і, більше того, завжди реагуючи належним чином і мотивуючи інших до активних дій.

Наш час – це час для того, щоб все усвідомити і зобов’язатися перед обличчям всього того, що й до пандемії не йшло так, як треба, і до чого всі вже встигли звикнути: страждання багатьох людей, епідемії інших захворювань, які не настільки розрекламовані, заподіяна Творінню шкода… 

Тож Гасло допоможе запропонувати салезіянське бачення теперішньої ситуації, щоб дослідити процеси, які є альтернативою домінуючої культури, і реалізувати зміну цінностей і світогляду. І для того, щоб зберегти салезіянську конкретність, воно запропонує місця та ситуації, в яких можна буде “вивчити і практикувати надію ”.

І все це,як завжди, під проводом Діви Марії, “Божої Матері, Зірки Надії”.Повний текст представлення Гасла доступний вже від сьогодні на українській мові. ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ