“Серпнева проща до Унева відбудеться у онлайн-форматі”, – ігумен Йона

Як ми  повідомляли раніше, 18 ченців Святоуспенської Унівської Лаври, які мали  COVID-19, одужали від коронавірусу. Однак вірян просять максимально долучатися до традиційної серпневої прощі до Унева у онлайн-форматі. Заплановані численні онлайн-зустрічі, духовні бесіди у рамках цієї прощі, про деталі поінформують згодом. Але наразі вже є основна молитовна програма цієї масштабної онлайн-події, – розповів ігумен студитів ієрмн. Йона (Максім):

“Проща буде відбуватися у нашій церкві, доступ  до храму будуть мати тільки браття.

Ввечері перед Успінням, 27 серпня о 18:00 буде Вечірня з Литією з обходом з плащаницею довкола монастиря, а 28 серпня вранці буде Єрусалимська Утреня з похороном Богородиці на 6:00 і Архиєрейська Літургія на 9:00. Щоб уникнути великого скупчення людей і можливого поширення хвороби, ті люди, які прийдуть чи на Вечірню, чи на Утреню, чина Літургію, будуть стояти на внутрішньому, чи зовнішньому подвір’ї, озвучення буде забезпечено. Хочу підкреслити, що наше духовне життя не вимірюється поїздкою на те, чи інше святе місце, де є чудотворна ікона, а вимірюється нашою щоденністю. Тому, заохочую всіх Вас прийти до нашої Лаври у якийсь інший день. Чи після Успіння, чи перед ним. Отці і браття всі є присутні, монастир відчинений. Богослужіння звершуються. Так Ви уникнете великого скупчення людей, але зробите собі таку сімейну прощу.  Ви зможете прийти до джерела, помолитися  перед іконою Богородиці, посповідатися. І це буде для Вас краще і для Вас. Бо нам самим тепер непросто, бо ми всі ослаблені після цієї хвороби.І нам буде нелегко припильнувати всіх Вас, якщо Ви чисельно приїдете на свято Успіння”.

 Деталі про трансляції прочанських подій, шукайте ближче до початку, на сторінках  у Фейсбуці Святоуспенська унівська Лавра, ПРОЩА ДО УНЕВА – Серпнева

 Додамо, що травнева проща до Унева також вперше у історії відбулася у онлайн-форматі.

Дорогі прочани…

Опубліковано Святоуспенська Унівська Лавра Вівторок, 18 серпня 2020 р.