Мальта – Генеральна Асамблея Молодіжного Салезіянського Руху Європи та Близького Сходу 2020

Салезіанський молодіжний рух (СМР) Європи та Близького Сходу провів традиційну Генеральну Асамблею з 20 по 21 листопада 2020. Зустріч відбулася онлайн в якій взяли участь більше 60 молодих людей, представників різних країн, у супроводі Салезіян та сестер Салезіянок. Зустріч  супроводжувалася присутністю генеральних радників, с.  Руніт  Борджі (від сестер Салезіянок) та о. Мігель Анхель Гарсія (від отців Салезіян). З України в зустрічі взяв участь аніматор та представник молодіжної ради Ярослав Наконечний.

Темою  Асамблеї  були чотири ключових слова: криза, зв’язок, спілкування та участь.  Ця тема вважається дуже доречною, обрана членами так званої Small Team, для того щоб молоді люди з Європи та Близького Сходу могли розмірковувати про салезіанську місію в сучасному світі та в умовах поточної кризи в галузі охорони здоров’я. Окрім цього, о. Гарсія зосередив своє “салезіанське слово на добраніч” на Енциклічній програмі “Брати всі”, а сестра Руніта зробила це в суботу, завершивши зустріч роздумами, яка скеровує всіх до життя і до молодіжної діяльності.

Не бракувало також і свідчень різних молодих людей та Салезіян, про те, як вони переживають ситуацію пандемії у своїх країнах та як салезіанське молодіжне душпастирство продовжує служити молоді.

В суботу 21 листопада відбулася формаційна зустріч під керівництвом спікера з Мальти  доктореси  Марлен Каучі, консультанта, психолога та професора Мальтійського університету, яка торкнулася теми кризи коронавірусу в салезіянських діяльностях. Вона розповіла про вплив пандемії на дітей, підлітків, молодь, аніматорів та труднощі, що виникли, і, перш за все, про нові можливості. “Ми – діти мрійників, віддані харизмі та місії, яка не має меж”, – сказала вона.

Остання сесія була присвячена підготовці до Конфронто 2021, молодіжного заходу, який пройде в Італії з 11 по 16 серпня наступного року, на який приїдуть представники молоді з усіх країн Європи та Близького Сходу. Ця молодь зустрінеться для поглиблення салезіянської молодіжної духовності, користаючись можливістю  паломництва до салезіанських місць св. Івана Боско.

Зрештою, зібрання мало моменти молитви, формації, роздуми, обміну досвідом та музикою для салезіанського молодіжного руху, який залишається сповненим надій для молоді навіть у часи пандемії.

За матеріалом https://www.infoans.org/