RMG – Різдвяні привітання Генерального настоятеля: “Бог йде разом з нами”

(ANS – Рим) – Ці слова несуть надію, християнську надію, яка вкорінена у вірі в Бога, який став людиною. Ці слова Генеральний настоятель, отець Анхель Фернандес Артіме, адресує всьому Згромадженню Салезіян і Салезіянській Родині з огляду на наближення Різдва та Нового року.

Після такого важкого і насиченого випробуваннями 2020 року єдиним способом дивитися на Різдво та новий 2021 рік з «внутрішнім спокоєм» є використання погляду віри, віри, яка стає надією. «Мені подобається віра, яка стає надією», – вчить Генеральний настоятель, використовуючи слова в’єтнамського кардинала Ван Тхуана, особи, яка прекрасно розуміла, що таке віра і надія, враховуючи скільки років йому довелося провести у в’язниці через свою віру.

“Як говорити про Різдво після всього того, що ми пережили?” – запитує отець Артіме. Для християн це завжди можливо, адже Різдво «означає, що Бог йде нам назустріч, що Бог і сьогодні стає людиною, що Він поруч з нами у своєму Синові Ісусі Христі».

Новий рік може стати прекрасною нагодою для того, щоб інакше і краще розпочати заново. Для цього необхідно бути більш уважними до створеного світу, до «крику тисяч молодих осіб», по-людськи приймати мігрантів і будувати дійсність «співчуття і милосердя, руки, яка протягується до тих, хто потребує допомоги».

Відео розміщено на ANSChannel італійськоюіспанськоюанглійськоюфранцузькоюпортугальською і польською мовами.