Європейські інституції дякують Салезіянам в галузі “Next Generation Edu”

«У цей складний період салезіянські осередки не тільки зробили конкретний внесок в галузі планування та освіти, але й відіграли надзвичайно цінну роль для роз’яснення політикам й інституціям важливості цих тем. Продовжуйте стимулювати інших, щоб у нас завжди були конкретні відповіді на проблеми і ми відчували відповідальність за інших».  Такі слова Президент Європейського парламенту Давил Марія Сассолі адресував учасникам зустрічі «Next Generation Edu – Education for the Future of Europe», яка була організована 29 січня, з огляду на свято Отця Боско, групою «Don Bosco International», що входить до складу Салезіянського душпастирства молоді і представляє салезіян в європейських інституціях.

На початку свого виступу п. Сассолі подякував за запрошення отцю Мігелю Анхелю Гарсія Моркуенде, Генеральному раднику у справах душпастирства молоді, і «друзям Don Bosco International». Він сказав, що «надзвичайно задоволений тим, що має змогу взяти участь в цій зустрічі, яка запрошує роздумати про центральне місце виховання у цей складний історичний момент».

Дивлячись на цей «час великих викликів», з пандемією, яка «розхитала наше життя», необхідно підкреслити, що «Європа, яка подолає ці труднощі, вже не будо такою, як раніше», оскільки буде повинна «дивитися на наступні покоління з оновленим оптимізмом і великою вірою в їхні можливості».

Після зауваження про те, що «виховання і освіта – це два основоположних елементи для сприяння взаєморозумінню і розвитку нових вмінь для інтерпретації швидких змін у нашому суспільстві», Президент Європейського парламенту процитував самого Отця Боско, згадавши його відомі слова про те, що «виховання – це справа серця і справжня любов до молоді».

«Освітня пропозиція і поширення знань повинні бути спрямовані на цілісний розвиток особи і стати віссю, навколо якої будуються наша політика відновлення, інклюзії, особливо в тому випадку, коли йдеться про зелений і цифровий перехід».

Також він представив ініціативи, які для цього запропонували європейські інституції. Зокрема збільшення фондів для молодіжної політики (особливо програми «Erasmus» і «Garanzia Giovani»). Прості приклади прагнення «забезпечити право європейських громадян на інклюзивну, якісну і доступну для всіх».

Говорячи про свою повну згоду з салезіянським баченням, п. Сассолі сказав: «Європа не може обійтися без молоді, а ключовим фактором для повної реалізації юних осіб завжди будуть освіта і підготовка свідомого, зрілого і відповідального персоналу».

На завершення він ще раз подякував «Don Bosco International і Салезіянській Родині за взірцеву і наполегливу працю в Європі та цілому світі».

Повний текст і відео цифрової конференції знаходиться за цим посиланням.