Під опікою отців-салезіян: у Львові відкрили модульне містечко «Маріяполіс»

Запрацювало модульне містечко для тимчасово переселених осіб «Маріяполіс», яке Львівська міська рада облаштувала у співпраці з отцями-салезіянами та за підтримки уряду Польщі.

Містечко розташоване на Сихові, поблизу парку імені Івана Павла ІІ. Отці Згромадження Салезіян, УГКЦ планували збудувати тут школу, однак через війну втілення ідеї довелося відкласти. Зараз тут можуть знайти прихисток 350 людей.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття містечка за участю голови Львівської ОВА Максима Козицького, міського голови Львова Андрія Садового. Чин освячення здійснили отець Андрій Боднар СДБ, УГКЦ та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ о. Орест Фредина. «Містечко назвали «Маріяполіс» – місто Марії. Маріуполь – надзвичайно близьке серцю кожного українця і кожної людини на цій планеті, яка бажає добра, – сказав отець Андрій Боднар. – Хочемо, щоб перебування людей у цьому містечку було тут світлим. Щоб відлуння цього маленького Маріяполісу стало великою перспективою відродження нашого славного Маріуполя».

Контейнерні будиночки безкоштовно передала Польща. Вони облаштовані двоповерховими ліжками, столиками, шафами. В окремих приміщеннях розміщені їдальня, пральня, душові та туалети. На території містечка облаштували також дитячий майданчик.

Харчуванням людей забезпечує Згромадження Салезіян, УГКЦ. Наразі комплексні обіди привозять з їдальні Молодіжного центру св. Івана Боско. На днях запрацює харчоблок, тож їжу готуватимуть на місці.

Отці Салезіяни подбають також про духовну опіку над жителями Маріяполіса. «Багато людей, які тут оселилися, донедавна жили у наших спільнотах, ми разом молилися, мали цікаві бесіди. Наші аніматори організовували для дітей різні активності, майстер-класи. Ми й надалі будемо підтримувати людей у цьому непростому періоді життя», – зазначив отець Андрій Боднар.

Голова Львівської ОВА подякував отцям-салезіянам і керівництву міста за те, що люди, які змушені були покинути свої домівки або й втратили їх, зможуть почувати себе тут в безпеці і під опікою. «Дякую отцям, що ділитеся своїм теплом, любов’ю. Ми відчуваємо, що в цьому містечку присутня велика Божа ласка», – додав Андрій Садовий. Молімося, щоб Богородиця взяла під свій Покров «Маріяполіс». І щоб якнайшвидше настала Перемога!

Автор статті: Христина Старецька