Перші монаші обіти у Згромадженні сестер Салезіянок

У неділю, 6 серпня, у Згромадженні Дочок Марії Помічниці християн відбувся чин складання перших монаших обітів с. Наталі Іванової та с. Христини Кароль, а також святкування з нагоди 25-річного ювілею служіння Згромадження в Україні. Під час урочистої Божественної Літургії, яку очолював владика Михаїл Бубній, радість святкування розділили разом оо. Салезіяни, сестри Салезіянки, парохіяни, діти й молодь храму Покрову Пресвятої Богородиці.

«Сьогодні, найперше, святкуємо день Господній – найбільше свято, адже Господь приймає прославу від своїх дітей. Також нині святкуємо ювілей 25-річчя служіння сестер Салезіянок в Україні. У цей день випадає свято свв. Бориса і Гліба й сьогодні маємо посвяту двох сестер – осіб, що вирішили вступити на дорогу богопосвяченого життя і облеклися у монашу одіж. Ми дякуємо Богові за дар їхнього служіння і святкуємо у цей день, щоб показати, що ім’я Господнє благословенне і що варто іти за Господом», – сказав владика Михаїл Бубній у своєму слові під час Божественної Літургії.

[easyrotator]erc_67_1502706978[/easyrotator]

Про те, чому вирішили посвятити себе служінню Богові у Згромадженні Дочок Марії Помічниці християн, розповідають і самі сестри:

«Насправді я дуже довго чекала цього моменту… Формація – доволі серйозна річ і часами нелегка, але я справді дуже радію цього дня! Я обрала Згромадження Дочок Марії Помічниці християн власне через цю салезіянську радість, яка є основою харизми. Звичайно, що в центрі є Господь, є Євхаристія, є Марія… Але ця харизма жити у радості з Богом діє… І це є тим, що вкрало моє серце», – ділиться сестра Наталя Іванова.

«Найперше я дякую Богові за дар покликання і за те, що дає мені силу і відвагу йти за Ним з хоробрістю, і могти свідчити про його любов тим, кого я зустріну. Бажаю кожній дівчині, яка відчуває цей поклик, також не боятися іти за Ним, бо це справді велике таїнство для кожного», – каже сестра Христина Кароль.

[easyrotator]erc_90_1502707924[/easyrotator]

Тож, щиро вітаємо сестер з нагоди цієї урочистої події! Нехай приклад життя св. Івана Боско та св. Марії Домініки Мадзарелло надихає Вас у Вашому покликанні, в служінні дітям та молоді у дусі апостольської любові, милосердя і віри! Також вітаємо Згромадження Дочок Марії Помічниці християн із ювілеєм 25-річчя служіння в Україні! Нехай Всещедрий Господь дарує Вам свої благодаті та скріплює серця своєю батьківською любов’ю і миром!