Життєпис Св. Отця Боско у свіжовиданій книзі

Святий Іван Боско. Життєпис“СВЯТИЙ ІВАН БОСКО. ЖИТТЄПИС” – такий титул нової найповнішої біографії (українською мовою) святого педагога та покровителя молоді. Книга виходить з нагоди святкування 200-ліття від народження преп. Івана Боско, засновника Салезіянського Згромадження.

Життєпис розповідає про особу Івана Боско, про його педагогічний стиль та духовність. Книга представляє історію народження, перші кроки та поширення світових монаших згромаджень Салезіян і Салезіянок, інших груп, які є продовженням харизматичної місії виховання і євангелізації молоді за прикладом Івана Боско. Історичний аспект, детально поданий автором, допомагає читачеві краще відтворити контекст, у якому був покликаний працювати Святий.

Передмова до книги належить о. Андрію Платошу (СДБ), який представляє видання у світлі подвійного святкування ювілейного 2015 року: 200-ліття від народження св. Івана Боско та 150-ліття від народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема у передмові коротко розповідається про роль Митрополита у започаткуванні Салезіян у лоні Української Церкви. Цей найбільш повний Життєпис виходить через 115 років після першої українською мовою біографії Св. Івана Боско, авторства Кирила Селецького (1900 рік).

Книга є спільним виданням двох видавництв: “Дон Боско” та “Свічадо”, налічує 392 сторінки та 8 ілюстрованих аркушів з фотографіями.

Призначена для широкого кола читачів, особливо для молоді, педагогів, батьків та духовних осіб, які цікавляться вихованням чи працюють у цій сфері.

Незабаром книгу можна буде придбати у крамницях видавництв “Свічадо” та “Дон Боско”.

Попередній перегляд