Малі кроки, великі мрії: проект «Еmera»

Триває робота проекту «Emera», який діє від імені 120 дітей, певним чином пов’язаних з соціальними службами муніципалітетів Торре-Аннунціата, Боскореале, Боскотреказе і Tреказе (Італія). “Дайте найбільше тим, кому життя дало мінімум” – це девіз проекту, здійснюваного муніципалітетами області (ділянки) №30. Проект доручений некомерційній організації, салезіянській асоціації в Торре-Аннунціата: “Малі кроки, великі мрії”.

Проект обслуговує 120 дітей та молодих людей віком від 6 до 17 років. Він дає їм можливість вирватися з соціальних проблем за допомогою заходів, спрямованих на управління і, де це можливо, вирішення проблем, даючи дітям нагоду набути соціальних навичок і стати частиною суспільства.

Ці молоді люди мають складні історії. Їх повсякденне життя позначене жертвами і нуждами. Вони мають широко відкриті очі, які говорять про мрії, однак вони навіть не знають, що ці мрії у них є. Це діти, в яких є справді глибокий дар дружби, почуття стійкості, що допомагає їм тримати рівновагу, незважаючи на постійні небезпеки. Їх сила – це невинна мудрість, яка змушує знати і приймати життя вулиці. Реальність, яка оточує їх, насправді часто є різкою й нестерпною, але радість і ентузіазм в їхніх юних серцях штовхає іти вперед, навіть коли життя є зовсім неделікатним.

Тут є команда з 17 педагогів. Також є корегування навчання для всіх учасників і, крім цього, інші програми, які пропонують спеціальну підтримку дітей з особливими труднощами. Сюди входять образотворчі лабораторії (креслярські майстерні, живопис тощо), пункт, який пропонує психологічну підтримку для молодих людей та їх сімей, а також так звана «кухня піци», де молоді люди знайомляться зі світом праці у відомій піцерії в Торре-Аннунціата і, звичайно, курс мореплавства. Крім того, деяким дітям, які передчасно залишили школу, допомагають, щоб вони мали можливість здати іспит у приватних школах.

28 травня о 15 год. в Cardinal Prisco Institute (Боскотреказе) відбудеться свято з нагоди завершення цього проекту. Кожен , хто прийде, зможе взяти участь в іграх та музичних виставах . Заняття триватимуть і під час літнього табору в Ашеа і ще 15 днів у серпні, як частина «Piano Napoli di Passanti ” в Боскореале.

Використано матеріали: www.infoans.org