Новики нашої Провінції на зустрічі з Папою Франциском

Новики нашої Провінції, які проходять цей важливий час підготовки до перший чернечих обітів, взяли участь у зустрічі семінаристів, новиків і новичок монастирів і згромажень з Папою Франциском у Римі.


У вересні минулого року 6 молодих хлопців з України вирішили вступити до новіціяту Салезіянського Згромадження, щоб пізнати ще краще богопосвячене салезіянське життя і місію та посвятити себе Богові через служіння молоді. Зараз новики нашої провінції проходять новіціят у м. Пінероло (Італія) і готуються 08 вересня скласти свої перші обіти.

Понад шість тисяч юнаків і дівчат, які роблять перші кроки на шляху богопосвяченого життя, з’їхалися з усіх кінців світу до Риму, щоб поділитися радістю, яка випливає із особливого покликання на служіння Богові та людям.

Паломництво до Риму семінаристів, новиків, новичок та тих, хто ступає шляхом розпізнавання покликання, приурочене Рокові віри, розпочалося 4 липня і завершилося Божественною Літургією у базиліці Святого Петра у Ватикані, яке сьогодні, 7 липня, очолив Папа Франциск.

Напередодні, у суботу, 6 липня, ввечері, Святіший Отець взяв участь у зустрічі та святі свідчень, що відбулося в залі Павла VI у Ватикані. Папа поділився з юнаками і дівчатами, що готуються до посвяченого Богові життя, своїми думками і своїми свідченнями на тему покликання.

В мої часи було простіше, тому що культура сприяла остаточним рішенням як щодо подружнього життя, так і щодо богопосвяченого чи священичого. Але в наш час остаточні рішення даються нелегко…

Скажу вам, направду, мені стає прикро, коли бачу священика чи черницю з машиною останньої моделі: так не можна!..

Радість покликання, за словами Папи, народжується з чогось іншого, а саме – з відчуття, що Бог дає нам зрозуміти: «Ти важливий для мене».

Кличучи вас, Бог промовляє: “Ти важливий для мене, я бажаю тобі добра. Розраховую на тебе”. Розуміти й відчувати це – ось в чому полягає секрет нашої радості», – зазначив Папа, додаючи: «Стати священиком, ченцем, черницею – це не є, в першу чергу, нашим вибором, але відповіддю на покликання, яке є покликанням любові.

За матеріалами Радіо Ватикан