Третя зустріч Аніматуру

АніматурВчора, 27 січня, в Гімназії Блаженного Климентія Шептицького відбулась чергова (третя) зустріч салезіянських аніматорів з циклу “Аніматуру”. Цю зустріч було проведено у навчальному закладі Салезіян, адже мала на меті розкрити тему “Ораторія – школа, яка виховує до життя”.


Вся весела громада аніматорів почала свій формаційний день у “школі Христа”, тобто зустрівшись з Ним під час Літургії. Вся зустріч відбувалась у формі навчального дня з повноцінними атрибутами шкільного процесу: дзвінками, щоденниками, і, звичайно ж, уроками. Крім серйозності навчально-виховного духу не бракувало і святково-відпочинкових моментів, виступу аніматорів гімназії, господарів свята.

Під час зустрічі було представлено життя і особу Св. Франциска Сальського – “святого лагідності і доброти”, покровителя Згромадження Салезіян, якого Церква вшановувала 24 січня. Основним елементом для роздумів служила доповідь о. Петра Майби, сдб, про те, як кожен осередок молоді повинен розвивати особу через його освітньо-виховний аспект.

Таким чином третя зустріч аніматорів доповнила ще одним елементом сутність молодіжно-душпастирського осередку в баченні св. Івана Боско – “школа, яка виховує до життя”.

Пригадаємо, що св. Іван Боско за свого життя у провадженні душпастирської і виховної місії серед молоді керувався принципом, що кожен його осередок повинен бути:

  • домом, який гостинно приймає
  • церквою, яка євангелізує
  • школою, яка виховує до життя
  • подвір’ям для зустрічі друзів

Також ця серія зустрічей готує молодь до прийому в Україні мощей Св. Івана Боско та створення офіційного молодіжного салезіянського руху в Україні.