07 квітня – потрійно святковий день

Митрополит Ігор Возьняк

В неділю, 07 квітня, Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Архиєрейську Святу Літургію в парафії Покрову Пресвятої Богородиці, якою опікується Згромадження Салезіян.

Цей візит Архипастиря відбувся у потрійно святковий день:
  • літургійного свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, яку особливо любив і шанував наш засновник;
  • хрестопоклонної неділі, в яку згадуємо святий хрест, як символ любові, самопожертви і перемоги над гріхом і злом;
  • урочистого виставлення для почитання святих мощей преподобного отця Івана Боско, апостола, педагога і покровителя дітей, молоді, батьків та педагогів.
Високопреосвященнішому Владиці Ігорю співслужив Кир Андрій (Сапеляк) СДБ, епископ-емерит, провінційний настоятель Салезіян УГКЦ о. Оноріно Пістеллато, всі священики-салезіяни. У Літургії взяли участь брати і сестри салезіяни, салезіяни-співпрацівники, працівники салезіянських закладів, діти, молодь, численні вірні.
У своєму слові до присутніх Архиєпископ Львівський закликав усіх, не зупиняючи свій погляд і думку на самих мощах, піднести свою вдячність Господеві за дар для Церкви св. Івана Боско і за ту милосердну любов, якою через особу святого огортав бідну і занедбану молодь.
Після усіх Божественних Літургій неділі, протягом нічних чувань з неділі на понеділок, в яких беруть участь представники монаших спільнот, усі бажаючі, які постійно прибувають і стоять в довгих чергах навіть надворі, не зважаючи на холодну погоду, можуть приступити до святих мощей, молитись до Господа про ласки через заступництво Святого. «Святий Іване Боско, моли Бога о нас»!
Нагадаємо, що мощі св. Івана Боско, апостола, педагога і покровителя молоді, засновника монашого Згромадження Салезіян, вирушили у 2009 році з Італії всіма країнами світу, де працюють салезіяни. Святу реліквію вже мали можливість почитати вірні нашої Церкви в Одесі (29 березня), Тернополі (05-06 квітня) і Львові (06-08 квітня). У всіх цих містах їхні архипастирі: Преосв. Василій (Івасюк), Високопреосв. Василій (Семенюк), Високопреосв. Ігор (Возьняк) молились перед мощами Святого молоді.
08 квітня в першій половині дня відбудеться проща шкільництва міста Львова до мощей святого, а на завершення вірні нашої Церкви зможуть попросити ласк заступництва та благословення святого Отця Івана Боско в Архикатедральному соборі Св. Юра, де відбудеться зустріч мощей о 18:00 год. та нічні чування.