Книга «Отець Боско сьогодні». Інтерв’ю Генерального настоятеля Згромадження Салезіян

З нагоди святкування 200-річчя з дня народження о. Боско два видавництва “Romana Editorial” (Іспанія) та “Libreria Editrice Vaticana” (Італія) видали книгу «Отець Боско сьогодні» («Don Bosco hoy»). Це обширне інтерв’ю журналіста Анхеля Експозіто з Генеральним настоятелем Згромадження Салезіян о. Анхелем Фернандесом Артіме, десятим наступником отця Боско. Презентація книжки відбуватиметься два рази: 22 квітня в Мадриді та 24 квітня у Римі.

«Слово «молодий» у цій книзі зустрічається найчастіше. Для молоді десятий наступник о. Боско постає з таким же серцем батька, вчителя і друга, як і наш Засновник», – зауважує у передмові кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга, СДБ.

У наступних 12 главах є описані такі теми як імміграція, новітні технології, міжнародна політична економіка, розвиток та відсталість, питання рівності між чоловіками і жінками, релігійний фундаменталізм… Що би робив о. Боско сьогодні в світлі цього всього? Міркування, що містяться в цій книзі, зосереджені на тому, щоб застосовувати погляди о. Боско у сучасних складних ситуаціях 21 століття. І метою є поширювати знання про о. Боско, про його харизму та працю, яка в даний час розгорнулася в межах 132 країн.

Кожна глава починається з серії запитань до Генерального настоятеля і закінчується докладним дослідженням фахівця. Теми класифікуються: від розповіді про життя о. Боско до відкриття його першої ораторії у Вальдокко, від навчання ремеслу бідних хлопців до превентивної системи й опису постаті мами Маргарити, від його роботи як комунікатора до відносин з молодими найбільш потребуючими людьми.

В одному зі своїх інтерв’ю о. Анхель Фернандес Артіме каже : “Для мене і для нас, Салезіян, всі ситуації і місця, де зустрічаємо молодих людей, є важливими. Ми повинні завжди прагнути бути присутніми скрізь, де є молоді люди, так само як і отець Боско в його час”. Згодом він каже, що в світі, затьмареному конфліктами і війнами, “найкращим шляхом до миру” є “виховувати і навчати добре!”

Книга доповнена двома фотографічними вкладками: одна містить старовинні фотографії о. Боско та різні салезіянській місця й інша, де зображена праця Салезіян сьогодні.

Крім публікації іспанською та італійською мовами, книга також буде доступна у перекладі на хорватську, французьку, німецьку та англійську.

Використано матеріали: www.infoans.org