Відійшла у вічність Генеральна настоятелька Сестер милосердя Ісуса

30 травня 2015 року в Жуазейру-ду-Норті (Бразилія) відійшла у вічність мати Аполлінарія Шімура Юріко (Apollinaris Shimura Yuriko), Генеральна настоятелька Сестер милосердя Ісуса. (Ця Конгрегація була заснована у Міядзакі (Японія) в 1937 році; входить до складу Салезіянської родини). 20 травня вона поїхала до Бразилії, щоб супроводжувати сестер у нараді щодо нової Провінційної. Увечері 26 травня її знайшли без свідомості у своїй кімнаті. Після чотирьох днів госпіталізації, у віці 67 років мати Аполлінарія померла.

Генеральний настоятель Згромадження Салезіян отець Анхель Фернандес Артіме, почувши новину, висловив від імені всієї Салезіянської родини щирі співчуття вікарію Конгрегації Сестер Милосердя Ісуса сестрі Стеллі Ан Моунг Сун (Stella An Moung Soon). Отець Анхель запевнив усіх у молитвах, а також згадав, що мати Аполлінарія була мудрою жінкою і в керівництві згромадженням, і в вірності й ентузіазмі у всіх зустрічах Салезіянської родини.

Сестра Аполлінарія Шімура Юріко народилася 19 лютого 1948 в Кофу у префектурі Яманасі (Японія). Була найстаршою з шести дітей. У березні 1960 р., маючи всього 12 років, вона вступила на новіціят до спільноти Сестер милосердя Ісуса в Токіо. Склала свої перші обіти 8 грудня 1969, а вічні обіти – 8 грудня 1975.
З 1977 року сестра Апполінарія жила в Римі, виконуючи різні обов’язки й завдання. У 1998 році, під час одинадцятої Генеральної Капітули, була обрана як Генеральний вікарій. Сестра Аполлінарія з духом інновацій працювала насамперед для духовного і структурного оновлення Конгрегації. У жовтні 2004 року вона була обрана Генеральною настоятелькою. Мати Аполлінарія з любов’ю і великою вірою сповнювала своє служіння, завжди думаючи про благо для Конгрегації. У 2010 році вона залишається виконувати обов’язки Генеральної настоятельки на другий термін.

Уся Салезіянська родина обіцяє молитися за Згромадження Сестер Милосердя Ісуса, аби вони могли продовжувати свою місію в дусі одностайності, ідучи слідами засновників, як про це мріяла і прагнула мати Аполлінарія.

Використано матеріали: www.infoans.org