Урочисте відкриття павільйону «Casa Don Bosco»

Десятки дітей, молоді та жителів Винник зібралися цього сонячного літнього дня разом з нагоди урочистої події – відкриття салезіянського павільйону «Casa Don Bosco». Захід розпочався Божественною Літургією, під час якої усі присутні складали Господеві подячні молитви за тих, хто долучився до перевезення й встановлення цієї салезіянської ораторії, а також за дітей, молодь та салезіянських аніматорів, які організовують дозвілля для дітей. Адже саме сьогодні для дітвори у Винниках розпочалися «Веселі канікули». Варто зауважити, що цьогоріч на денний відпочинковий табір «Веселі канікули» записалося близько 300 дітей.

Під час проповіді Провінційний настоятель о. Кароль Манік, СДБ провів доволі цікаву паралель, пов’язану із недільним євангелієм про оздоровлення слуги сотника. Сотника виділяла не лише строгість, що, в принципі, була притаманна людям такого звання, але також доброта і чуйність. А також особливої уваги вартує його віра, довір’я до Бога. «І власне це нове приміщення, цей павільйон, а незабаром і футбольні поля, увесь цей ареал хоче запропонувати ці дві речі: щоби люди вірили, щоби кожен, хто буде приходити сюди, знайшов Господа, і щоби усі знаходили тут дружбу і взаємодопомогу, так само, як і сотник, який дбав за свого слугу; щоб цей павільйон був середовищем, у якому є дух родини; середовищем, у яке люди радо будуть приходити, бо відчуватимуть, що тут є Господь. Саме про такий родинний дух дуже дбав засновник Салезіянського Згромадження св. Іван Боско» – зауважив о. Кароль Манік.

На завершення Літургії настоятель салезіянської спільноти у Винниках о. Володимир Кобілінець висловив вдячність від імені українських салезіян усім доброчинцям і жертводавцям, що доклалися до цієї справи. Зокрема слова подяки лунали для італійського добродія Ерколе Лукіні ,який зробив дуже вагомий вклад, щоб цей салезіянський павільйон був в Україні, та своїми пожертвами допомагає салезіянам у різних куточках світу.

Під час Божественної Літургії був присутній італійський салезіянський священик о. Клавдіо, який також долучився до встановлення цього павільйону. Тож, на знак подяки від українських Салезіян о. Клавдіо подарували українську вишиванку, а пану Лукіні, який, на жаль, не зміг приїхати на святкування, передали у подарунок ікони Христа й Богородиці. Лунали слова вдячності Генеральному Домові оо. Салезіян, українським отцям-салезіянам та усій Салезіянській Родині. «Ми передали під Покров Богородиці, Марії Помічниці християн усю цю справу і ми сьогодні дуже дякуємо Їй та дякуємо Богові! Слова «Виховувати молодь як енергію для життя» є сьогодні для нас дуже актуальними. Тож дякуємо усім, особливо дякуємо батькам, які приводять сюди своїх дітей! Також складаємо подяку мерові Винник та міській раді за їхню допомогу у цей період», – сказав о. Володимир Кобілінець.

Згадуючи історію становлення салезіянської ораторії у Винниках, о Володимир Кобілінець наголосив на тому, скільки зусиль потрібно було прикласти для її побудови: «Світлої пам’яті  о. Василь Сапеляк при допомозі також владики Андрія Сапеляка купив ці землі і розпочав тут роботу. Цю всю діяльність впродовж десяти років здійснював і о. Андрій Платош, СДБ. І власне сьогодні, завдяки усім, що спричинилися до цієї справи, ми маємо можливість цю діяльність продовжувати».

Також Провінційний економ о. Михайло Чабан висловив вдячність тим підприємцям, які спричинилися до встановлення павільйону «Casa Don Bosco» саме тут, у Винниках. У подарунок вони отримали книги «Святі землі української», адже саме сьогоднішній день є неділею всіх святих українського народу.

У своєму слові гість цієї урочистої події о. Клавдіо зауважив: «Двадцять мільйонів осіб відвідали цей павільйон під час виставки в Мілані у 2015 році.  І вже тоді, перед тим, як цей павільйон споруджували, усі знали, що він прибуде до України. І ось цей павільйон прибув сюди, завдяки панові Лукіні, який хотів, щоб «Casa Don Bosco» була тут». Тож, можна сказати, що ця подія є великим звершенням для салезіян, які дарують своє служіння дітям і молоді міста Винники.

Павільйон  «Casa Don Bosco» має доволі цікаву історію. Сьогодні у Винниках він є новим місцем, де діти не лише віднаходитимуть радість у забавах і бансах, але також будуть дізнаватися про християнські чесноти і цінності, про ті стежини святості, які ведуть до єдності з Богом.