Святкування храмового празника Покрову Пресвятої Богородиці

Сотні людей, парафіяни та гості церкви Покрови, прийшли у цей чудовий осінній день, 14 жовтня, щоб разом молитовно відсвяткувати храмовий празник. Цього року це Богородичне свято поєдналося з іншими салезіянськими урочистостями – ювілеями Молодіжного центру св. Івана Боско та РД «Покрова». Тож, в день храмового празника молитва подяки й прослави Небесної Заступниці по-особливому об’єднала львів’ян під час спільних молінь.

Загалом, духовна програма розпочалася напередодні, увечері 13 жовтня. Усі охочі мали нагоду помолитися під час Вечірні, а відтак були нічні чування. В час цього всенощного моління кожен міг зануритися у духовні розважання та молитися у церковній тиші, приступити до Сповіді, а також здійснити маленьке паломництво до запрестольної ікони Покрову Пресвятої Богородиці у святилищі храму.

[easyrotator]erc_82_1508072918[/easyrotator]

Урочиста Архиєрейська Літургія відбулася 14 жовтня об 11 год. Очолив богослужіння владика Гліб (Лончина), екзарх Лондонської єпархії, а духовну атмосферу спільного моління створював хор «Клірос».

У свої проповіді до вірних владика звернув увагу на те, що означає молитва, для чого ми молимося і як варто молитися: «Ми дивимося на молитву, як на щось, що має нас зробити щасливими. Ми маємо молитися – і маємо дуже добре чутися і всі наші проблеми мають бути розв’язані… А це неправильно. Літургія нас виховує і нам каже, чому ми молимось: «Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння…» Богові належить наша подяка, молитва, прослава, бо все маємо від Бога… Наша молитва не має бути якимось тягарем чи осоружною працею, але радше вона має бути діалогом любові», – підкреслив Преосвященний владика Гліб.

Він також висловив свої вітання для оо. Салезіян з нагоди цьогорічних салезіянських ювілеїв і привітав дітей з РД «Покрова», що були присутні на Літургії. «Цей Родинний дім – велика Божа благодать, – зауважив владика.  – Отці Салезіяни заснували цю школу (МНЦ. – ред.), щоб виховувати молодь, дати їм у руки ремесло і, коли вони підуть у світ, щоб змогли дати собі раду… Окрім цього, отці Салезіяни виховують до життя у вірі, адже це найважливіша справа нашого життя – наша віра. Кожен має якесь своє покликання, ремесло, працю. Але найважливішою є віра, з якою ми живемо і виконуємо всі ці наші праці. А щоб скріпити віру потрібно молитви. І, власне, сьогоднішнє свято – це свято молитви…»

В урочистій Божественній Літургії взяли участь багато священиків з різних салезіянських спільнот, а також інших церков Львова. Опісля богослужіння вихованці РД «Покрова» привітали владику Гліба з цим чудовим святом, а парох церкви Покрову о. Андрій Боднар подякував усім присутнім за те, що розділили разом з Салезіянським Згромадженням духовну радість з нагоди храмового празника.

[easyrotator]erc_25_1508073029[/easyrotator]

Після завершення Літургії була запланована святкова програма. Усі охочі мали можливість побувати на концерті, в якому брали участь різні музичні колективи. Також тут були присутні українські воїни, адже свято Покрови також є Днем українського козацтва, Днем захисника України та державним святом. Впродовж цього суботнього дня також був забезпечений доступ до запрестольної ікони Богоматері, щоб кожен міг принести свої прохання й молитви під Її люблячий материнський Покров. Відтак, на завершення дня відбувся подячний молебень до Богородиці.

Святкування храмового празника разом з іншими салезіянськими ювілеями продовжиться й у неділю на салезіянській молодіжній вечірці «Pokrova party», що відбудеться у МНЦ імені св. Івана Боско.

Салезіянська спільнота церкви Покрови щиро вітає усіх з нагоди храмового празника! Також Салезіянська Родина висловлює свої вітання та вдячність усім, хто долучився до святкування ще двох чудових ювілеїв: 15-річчя МНЦ імені св. Івана Боско та 10-річчя РД «Покрова»! Нехай Пресвята Богородиця дарує кожному з нас радість та мир, зміцнює у витривалості й вірі, захистить своїм Покровом та  збереже український народ у любові та єдності!