У Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини встановили фігурку св. Івана Боско

Статуетка св. Івана Боско, яка впродовж трьох років мандрувала школами Львова, згідно рішення міського голови Львова Андрія Садового та в погодженні з Салезіянським Згромадженням, відтепер буде назавжди встановлена у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини («Погулянка», вул. Вахнянина, 29). Пригадуємо, що у квітні 2013 року, під час паломництва мощей св. Івана Боско до Львова, отці Салезіани подарували громаді міста статуетку святого, яку привезли з Італії.  Фігурка 60 см. заввишки, виготовлена з бронзи,  зображає святого із трьома дітьми – як символ опіки, родинності і любові до молоді та дітей.

Такий задум паломництва статуетки св Івана Боско мав на мені ознайомити школярів із життям та діяльністю святого, якого вшановують як Батька і вчителя молоді. Його превентивна система виховання є справді ефективною і дієвою, адже базується на доброті, любові та розумінні. Тож, ідея такого паломництва фігурки засновника Салезіянського Згромадження була справді хорошою ініціативою, аби привернути увагу й зацікавти молодь, дітей, вчителів та усіх тих, хто працює в освітньо-виховному середовищі.[easyrotator]erc_80_1509350343[/easyrotator]

Зараз фігурка встановлена у позашкільному закладі освіти, що займається розвитком і організацією творчої діяльності, дозвіллям дітей та молоді. Тож, можна сказати, що отець Боско прийшов туди, де завжди хотів бути – в місце де багато дітей і молоді, де усі разом творять атмосферу креативності й натхнення.