Дияконські свячення бр. Миколи Ситника

У неділю, 26 серпня, відбулася урочистість дияконських свячень бр. Миколи Ситника, СДБ, а також чин складання вічних обітів сестри Марти Воловець та сестри Віталії Савшак, СНДМ. Тож з нагоди цієї урочистої події Салезіянська Родина щиро вітає нового салезіянського диякона та сестер служебниць! Нехай Всещедрий Господь дарує їм своє благословення й натхнення у їхньому служінні, а Пресвята Богородиця зігріває материнською любов’ю і ласкою!

Пригадуємо, що святкову Божественну Літургію з цієї нагоди очолював Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав. “Сьогодні Господь виявляє нам свій унікальний задум про місію нашої Церкви і нашого народу. Закликає нас приносити плоди, які б засвідчили присутність між нами Царства Небесного. Кличе нас із нашої душі зроджувати виноград любові до Бога і ближнього. Трудімося над тим, аби кожен з нас приніс Богові плід у свій час”, –  наголосив у своїй проповіді Глава УГКЦ.

[smartslider3 slider=55]

Під час Літургії Блаженніший Святослав висвятив на диякона брата Миколу Ситника, СДБ, а також сестри Марта Воловець та Віталія Савшак склали вічні обіти. «Гадаю, це Боже Слово відкриває глибоку правду про ту хвилину, яку зараз ми переживаємо. Зараз є момент винозбору – час складання вічних обітів. Час, коли юнак кладе свою голову на Божий престол і жертвує своє життя для священичого служіння Богові, є моментом винозбору», – вважає Глава Церкви.

Ця подія, за словами Блаженнішого Святослава, свідчить про те, що Господь любить нашу землю, наш народ, любить навіть більше, ніж часом ми самі можемо любити себе, власне життя, рідний народ, Батьківщину.

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ