У НАВЧАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ СВЯТОГО ІВАНА БОСКО ВІДКРИЛИ НОВУ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

Діти після 9 та 11 класів діти зможуть вступити до професійно-технічного закладу на основі співбесіди.

Фото: http://tvoemisto.tv/

Сьогодні, 26 вересня, у професійно-технічному центрі святого Івана Боско, що на вул. Кривчицька Дорога, 17а, відкрили спеціальність автомеханіка. Тут безкоштовно без складання ЗНО, а лише на основі співбесід зможуть навчатися діти після 9 та 11 класів. Про це Tvoemisto.tv розповів директор навчального центру отець Андрій Бондар.

«Наш заклад діє з 2003 року. Спочатку ми запровадити тут спеціальність столяра, виробника художніх виробів із деревини, також у нас є кухарі, перукарі, офіціанти й бармени, а ще швачки, кравці та модельєри одягу. І від сьогодні старує нова професія – це автослюсар. Навчання – безкоштовне, окрім цього, є можливість жити у гуртожитку, маємо 70 місць. А якщо учні вступають до нас після 9-го класу, то обов’язковим є поєднання спеціальності з вечірньою програмою у школі №70, яка розташована поруч», – каже він.

Фото: http://tvoemisto.tv/
Фото: http://tvoemisto.tv/
Фото: http://tvoemisto.tv/

Відкрити нову спеціальність тут допомогли меценати, представники німецької благодійної організації … , яка разом із Міністерством розвитку німецького уряду співфінансує проєкт.

Окрім цього, у центрі шукають партнерів для того, аби його розвивати, а учням давати практичні навички.

«Ми запрошуємо до співпраці всіх автомобільних дилерів, працедавців, підприємців, власників автосервісів тощо. Нам важливо, щоб учні бачили, що таке праця, і змогли багато практикувати. Для того, щоби розвивати центр, ми шукаємо партнерства з різними автомобільними сервісами і підприємцями, які готові вкладати кошти в навчання молодих людей. Наші студенти можуть бути потім добрими працівниками тих чи інших партнерів», – каже координатор офісу розвитку згромадження отців селезіян Тарас Косар.

Через пів року очікують реалізацію наступної частини проєкту – відкриття спортзалу. А документи, які потрібні для вступу до професійно-технічного центру Святого Івана Боско, є на сторінці закладу у Фейсбук та на сайті.

Фото: http://tvoemisto.tv/
Фото: Red Cups Creative Studio

За матеріалами: Твоє Місто

Фото: http://tvoemisto.tv/ та Red Cups Creative Studio