о. Анхель Фернандес Артіме та радники завершили робочу сесію Генеральної Ради

(ANS – Рим) – 8 травня 2020, Генеральний Настоятель, отець Анхель Фернандес Артіме та радники завершили робочу сесію Генеральної Ради, з групою радників, які були присутні в Римі фізично, та іншими, які брали участь у віртуальному режимі з В’єтнаму, Мексики, Бразилії та Іспанії. «На початку сесії першого засідання Генеральної Ради 2020 з новими радниками ми провели зустрічі щодо загальної адміністрації», – сказав Генеральний Настоятель. «Передусім ми обговорили тему постійної формації під проводом секретаря о. Стефано Ванолі і о.П’єра Фаусто Фрізолі, узгодивши юридичні питання та Vademecum Генеральної Ради».

Під час Ради було призначено сім Провінційних настоятелів:

– Північна Аргентина: о. Горасіо БАРБ’ЄРІ

– Бразилія Белу-Оризонті: о. Натале ВІфТАЛІ

– Мексика Гвадалахара: о. Філіберто ГОНЗАЛЕС

– Спеціальний округ П’ємонт і Валле-д’Аоста: о. Леонардо МАНЧІНІ

– Візитаторія «Maria Sede della Sapienza» Папського Салезіянського Університету (UPS): о. Марія АРОКІЯМ КАНАГА

– Північна Польща: о. Тадеуш ІТРИХ

– Візитатора Екваторіальної Тропічної Африки: о. Роланд МІНТСА

Згодом Генеральний Настоятель озвучив посади деяких співбратів, які входили до спільноти центрального осідку в Римі в останні шість років. о. Гільєрмо Базаньєс і о. Вацлав Клемент були призначені Надзвичайними радниками «ad nutum» і «pro tempore».

о. Фабіо Аттард був призначений відповідальним за постійну формацію Салезіян і мирян в Європі. Він буде входити до складу Національного центру душпастирства молоді Конференції салезіянських провінцій Італії (CISI) та підпорядковуватиметься безпосередньо Генеральному Настоятелю.

Генеральний Настоятель подякував о. Еусебіо Муньйосу, відповідальному за Делегацію Салезіянської Родини до 2020 року, і призначив його директором Салезіянської прокури в Мадриді. Згодом о. Еусебіо Муньйос обійме посаду Прокуратора Салезіянської місіонерської прокури Мадрида (Іспанія).

Окрім того Генеральний Настоятель озвучив призначення о. Хоана Луїса Плаї як Міжнародного делегата Генерального Настоятеля у справах Салезіянської Родини. о.Плая продовжуватиме свою діяльність як Духовний провідник Волонтерок Отця Боско (VDB) і Волонтерів Отця Боско (CDB).

Наприкінці слова «на добраніч» Генеральний Настоятель подякував о. Франческо Череді за його працю Вікарія, сказавши, що той повернеться у свою провінцію Ломбардія-Емілія. Також о. Тімоті Плоч повернеться в свою рідну провінцію у США; 

о. Рафаель Джаяпалан, Міжнародний делегат Випускників Отця Боско, вирушить місіонером у Шрі-Ланку; o. Амеріко Шаквіссе отримає можливість насолодитися періодом постійної формації, а o. Тадеуш Росмус увійде до спільноти Цюриха.

«Згромадження дуже велике, воно має надзвичайну життєздатність, і саме салезіяни та миряни надихають цю велику справу, яка робить багато добра для тисяч молодих осіб», – сказав на завершення Генеральний Настоятель.