Сьогодні у Львові відбулося впровадження нового Провінційного настоятеля Згромадження Салезіян УГКЦ

Сьогодні, 22 серпня 2020 року, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, відбулося впровадження нового Провінційного настоятеля Згромадження  Отців Салезіян  УГКЦ о. Михайла Чабана.  До події долучилися Регіональний Радник  Згромадження Салезіян регіону Північна і Центральна Європа отець Роман Яхимович, о. Кароль Манік, який до сьогодні був Провінційним настоятелем Отців Салезіян, численні Отці Салезіяни, і Сестри Салезіянки (Дочки Марії Помічниці Християн),миряни і усі, хто мають дотик до салезіянської харизми. Супроводжував Вечірнє моління крилосний хор “KLIROS”.

У своєму слові до присутніх,о. Роман Яхимович підкреслив, на важливості кожного, хто є частиною салезіянської родини.  Всі разом є спільнотою,продовжувачами справи св. Івана Боско, і у центрі цього служіння є молодь. Ці великі зусилля є радісними, хоча часто цей шлях сповнений труднощів.

“Марія Помічниця Християн вказує дорогу та проводить нас до Господа нашого Ісуса Христа”, – наголосив о. Роман.

Звісно, всі присутні очікували і слова від Провінційного настоятеля о. Кароля Маніка, який нині передав правління своєму наступнику. Отець Кароль, який за походженням є словаком, повідав, що українську мову на новому місці служіння не планує забувати. Отець тепло подякував кожному, хто був поруч упродовж цих його років в Україні. 

“Мені зараз стало легше”, – сказав о. Кароль і додав: “Може тобі (звертаючись до о. Михайла), страшно, але ніколи не забудь, що це не твій вибір, але це Господь покликав тебе на це служіння. Господь покликав і Він дбає про все. Йому довіряй. І коли буде важко, складно, пам’ятай, про це”.

Прикметно, що деякі Отці Салезіяни у приватному спілкуванні називають о. Кароля “Божим паломником”, бо він завжди їде туди, куди його, монаха, скеровують настоятелі, а отже і Господь.

Не обійшлося, звісно, і без подарунків, серед головних, які вручив о. Кароль наступнику, була ікона св. Івана Боско на якій він тримає ікону Доброго Пастиря.  І отець Михайло Чабан, новий Провінційний настоятель, наголосив на символічності цього подарунка, адже він вказує шлях у  служінні:

“Особливо сьогодні хочу подякувати від імені усіх Отців Салезіян нашої Провінції отцю Каролю, за те, що він 6 років тому погодився стати нашим настоятелем. І гідно відповідав на різні виклики нашого салезіянського богопосвяченого життя. Мене завжди вражало, як отець Кароль швидко вивчив українську мову, як старався глибше зрозуміти нашу культуру. З яким ентузіазмом був у різних наших діяльностях. Надіюся, отче, що ми Вас ще побачимо в Україні.  Маємо також серед нас генерального радника, отця Романа Якимовича, який представляє нашого Генерального настоятеля.   Отче Романе, дякуємо, що попри різні обмеження з кордонами, Ви змогли сьогодні були з нами. Чув, що Ви любите Україну”.

Також отець Михайло Чабан подякував присутнім братам Салезіянам римо-католикам. 

Під час Богослужіння свої монаші обіти поновили два брати-салезіянина: бр. Володимир та Ернест. Тому молилися і за нові добрі покликання до Згромадження Отців Салезіян.

Після моління, гості свята змогли долучитися до невеличкого почастунку.