Секретаріат Салезіянської Родини: перші кроки нової «шестирічки»

(ANS – Рим) – Салезіянська Родина – грандіозний рух осіб, посвячених спасінню молоді в стилі Отця Боско – це живий організм, який поступово обійняв центральне місце в апостоляті Згромадження. Посилання Генерального настоятеля на Салезіянську Родину у промові на закриття Генеральної капітули стало, з цієї точки зору, набуває особливого значення: «Салезіянська Родина, разом з дійсністю спільної з мирянами місії, буде місцем призначення і гарантом салезіянської місії… Це суттєвий харизматичний елемент, який зараз набув більшої важливості, аніж за часів Отця Боско… Саме тому я прошу вас продовжувати вірити в Салезіянську Родину».

Першим елементом новизни, свідченням життя Салезіянської Родини стало оновлення команди Салезіян Отця Боско у Секретаріаті у справах Салезіянської Родини: отець Жоан Луїс Плая став наступником отця Еусебіо Муньйоса на посаді Делегата Генерального настоятеля у справах Салезіянської Родини; отець П’єрлуїджі Камероні, який був Духовним провідником Асоціації Марії Помічниці християн (ADMA), продовжує бути членом Секретаріату в якості Генерального постулятора у справах святих Салезіянської Родини; Доменіко Нам обійняв посаду Світового делегата у справах Салезіян-співпрацівників та Випускників Отця Боско, змінивши на цьому місці отця Джузеппе Касті а отця Жаяпалана Рафаеля; а новим Духовним провідником Асоціації Марії Помічниці християн (ADMA) став отець Алехандро Гевара.

Після нових призначень розпочалася реалізація перших цифрових контактів. Увагу було приділено проханням Провінцій чи специфічних груп Салезіянської Родини з різних куточків світу: організація духовних реколекцій, участь в провінційних зустрічах, зустрічі з Випускниками з Провінцій Східної Азії, зустріч з первісною ADMA… Не забуваючи про переклад книги Салезіянської Родини.

З 10 по 12 вересня збиралася команда Салезіян Отця Боско, залучених до Секретаріату. 11 вересня вона взяла участь в пленарному засіданні Секретаріату, в якому також брали участь сестри Луїза Міранда та Діна Мошіоні і Маргарита та Антоніо Бочча, яких Генеральний настоятель нещодавно призначив членами Секретаріату.

Це були дні усвідомлення характеру Секретаріату як органу служіння Генерального настоятеля для проводу, формації та координування Салезіянської Родини в світлі осердь проводу, запропонованих Генеральним настоятелем. Також розглядалося питання проведення наступних Днів духовності Салезіянської Родини.

“Ось короткий підсумок перших кроків цієї нової «шестирічки», а ми продовжуємо вірити у всеохоплюючу Божу любов, яка подарувала Церкві нашу Салезіянську Родину,” – сказав на завершення отець Плая, Делегат Генерального настоятеля у справах Салезіянської Родини.