Не бійся відкрити своє серце на Божий поклик | отець Микола СИТНИК, СДБ

Цього місяця своїми роздумами про покликання ділиться отець Микола СИТНИК, СДБ відповідальний за CAMPUS “POKROVA” для студентів.

Смак духовного життя 

В нашому житті є дуже багато подій але найважливіші є ті, що відзначають наш початок і поступ в духовному житті.  Саме такі події творять нашу “внутрішню” біографію та змінюють наше життя.

Середовище в якому ми знаходимося теж впливає на нас. Тому  в першому псалмі написано: “блажен муж, що не йде на раду нечестивих, і на путь грішників не стає, і на зборищі губителів не сидить.  Але в Законі Господнім воля його, і Закону Його повчається день і ніч ( Псалом 1, 1-2).

Наші батьки, вихователі і друзі відіграють важливу роль, саме вони творять сприятливе середовище для зустрічі з Христом у святих Таїнах Сповіді та Причастя. Далі все залежить від нас, від нашої духовної відкритості та сприйняття. 

Часто наші батьки є першими вихователями у вірі. Вони готують, створюють потрібну  атмосферу та супроводжують нас. 

Святий Іван Боско згадує як його мама ретельно готувала до першої Сповіді та Причастя. Ці спогади закарбувалися в його серці на ціле життя. 

Друга вирішальна подія його духовної мандрівки була зустріч з вчителем життя, отцем Джованні Калоссо, який відкрив його духовні очі. Саме під проводом духівника молодий Іван перейшов від загальної, поверхневої віри до духовного життя. Він допоміг йому зустріти Господа в своєму житті. З того часу Іван Боско відчув смак духовного життя, тому що  до цього діяв механічно та поверхнево. Отець Калоссо навчив його добре сповідатися, радісно і плідно приймати причастя та роздумувати над Словом Божим. Все це подарувало  майбутньому святому глибоке розуміння речей, навчило дивитися вгору, бачити корені зла в душі, щоб вирвати їх і відчувати радість  внутрішньої свободи.  

Роздумаймо над нашим життям. Чи були в нашому житті  яскраві події, що змінили нашу внутрішню біографію ? Хто вплинув або продовжує впливати на наш духовний розвиток ? Що для нас означає “відчути смак духовного життя” ? 

Нехай Марія, Матір і Помічниця Християн, супроводжує всіх нас у цій подорожі. Вона прийняла Господа в себе і звістила про це у пісні прослави і радості: «Величає душа моя Господа і дух мій радіє в Бозі, Спасі моїм» (Лк. 1, 46-47).

Згромадження Салезіян УГКЦ запрошує хлопців на зустрічі “Пізнай своє покликання”.

Щоб взяти участь в зустрічах потрібно :

  • досягнути 16 років;
  • попередньо записатися;

Детальніша інформація: http://sdbua.net/new/2021/01/05/piznaj-poklykannya/

Анкета запису для участі: https://forms.gle/vi5nvCExcbUDyrr76

Відповідальні отці за зустрічі:

о. Петро Майба, СДБ моб. 380976320388 e-mail: pmayba@gmail.com 

о. Микола Ситник, СДБ моб. 380665141243 email: m.sytnyksdb@outlook.com