Свято Марії Помічниці Християн

Отці-салезіяни, сестри-салезіянки, Салезіянська Родина разом з молоддю та парафіянами зібрались 24 травня у церкві Покрови для вшанування свята Пресвятої Богородиці Помічниці християн.

Після спільної молитви на вервиці відбулася урочиста Служба Божа. «Сьогодні наше серце, українське серце, зранене цією страшною війною. Ми хочемо ввіритися Богородиці Помічниці християн, як діти Матері. Призиваємо, щоб Вона була з нами. І Господь дає нам сьогодні таку ласку – ми маємо можливість відчути присутність Матері Божої, бачити її діла, бачити її серед нас. Відкриття у Львові модульного містечка «Маріаполіс» для сотень людей, які втекли від війни, – це лише один з проявів цієї присутності”, – наголосив під час проповіді отець Андрій Боднар.

Після Божественної Літургії процесія здійснила обхід з іконою Пресвятої Богородиці Помічниці Християн довкола храму. «Віримо, що під покровом Пресвятої Богородиці український народ здобуде перемогу, за заступництвом Діви Марії настане мир в кожному українському місті і селі. І ми будемо зростати у християнські вірі на славу Божу», – сказав на завершення отець Михайло Чабан, Провінційний настоятель Згромадження Салезіян УГКЦ.

Вірні могли приступити до ікони Пресвятої Богородиці Помічниці Християн та отримали благословення.