Відкриття ораторії у Винниках


1 жовтня 2016 року ораторія св. Івана Боско у Винниках розпочала свою цікаву мандрівку у новий ораторійний рік. Свято відкриття відбулося двома частинами: для молодших дітей від 6 до 13 років та для молоді віком від 14 років. Загалом, головною ідеєю, яка буде нас цьогоріч провадити (так як і усе Салезіянське Згромадження), є тема сім’ї.

Під час урочистостей відкриття ораторії на дітей чекали гетьман Гриць та отаман Ольжич, які святково приймали їх в козацьку сім’ю, але не просто так, а через різні випробовування, майстер-класи: дівчата мали ліпити вареники, а хлопцям довелося запекти на вогнищі сало в бульбі. Звичайно, не обійшлося тут і без татар, які своїм втручанням допомогли організувати велику гру, щоб свято було цікавішим. А закінчилося святкування для дітей смачною вечерею та щирою подячною молитвою .

Незабутнім було свято і для старшої групи. Спільно з винниківською молодіжною командою “Це Винники, друже” ми організували веселу програму за мотивами “Хто Зверху”. Були цікаві конкурси та змагання між хлопцями та дівчатами, у яких цього разу перемогу отримали дівчата. Найбільшим посланням свята було гасло “РОБИ ДОБРО, ДРУЖЕ”. Тож, таку назву ми обрали на цей рік нашої співпраці. На завершення програми молодь ласувала смачним мохіто та солодким тортом. І звичайно, щоб зігнати набрані калорії, була можливість потанцювати, пограти настільний футбол та просто поспілкуватися.

Наразі, ораторія св. Івана Боско буде відкрита для дітей та молоді щосуботи з 14:00 до 22:00. Молодших дітей з 14:00 до 18:00 чекатимуть різні забави, гуртки, вільні ігри, а для старших з 18:00 до 22:00 буде гарно організований вільний час та щосуботній проект “Забуте кіно” з обговоренням. Неділя залишається закріплена для духовно-рекреаційної формації молоді.