25-річчя гімназії «Шептицьких»: ювілейні вітання

З нагоди урочистостей ювілею 25-річчя до салезіянської спільноти, що опікується НВК «Школа-гімназія «Шептицьких», надійшло багато вітань. Зокрема, слова привітання надійшли від кардинала Леонардо Сандрі, префекта Конгрегації Східних Церков:

«Дякуючи за Ваше запрошення, я  хочу підбадьорити зусилля та працю цієї Школи, скеровані на оптимальне загальнолюдське, культурне і християнське виховання нашої молоді, а також запевнити Вас у нашій молитві за те, щоб Господь продовжував благословляти діяльність цієї структури, яка уособлює безпосередній і цінний засіб для досягнення загального блага.

На завершення хочу висловити сподівання, що приклад Гімназії Шептицьких стане стимулом для роботи аналогічних закладів; а пастирі Церкви і вірні не заощаджуватимуть жодних ресурсів, щоб допомогти католицьким школам якнайкраще виконувати своє завдання завдяки відповідним засобам».

Також до вітань з приводу цього ювілею долучився владика Борис Ґудзяк, Президент УКУ, єпископ Паризької єпархії святого Володимира Великого для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії:

“Щиро вітаю спільноту гімназії імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких – керівництво, наставників, вчителів і ктиторів, а особливо учнів та випускників – з першим ювілеєм першої католицької школи в Україні.

З огляду на те, що обов’язки не дозволяють мені бути з Вами у цей святковий день, дозвольте звернутися до Вас листовно.

Бути першим – це велика відповідальність і неймовірна свобода. Ви могли бути вільними і творчими, водночас несли тягар першопрохідців та були змушені вчитися саме на власних помилках.

 Те, що Гімназія осягнула за 25 років, є свідченням Божого благословення та довіри до Бога тих команд, що творили і провадили цей навчальний заклад. За ці роки гімназія Шептицьких стала знаком якості католицької школи, виховала нове покоління католицької молоді. Ваше звершення знакове та унікальне!

Хочу висловити щире признання і правдиву вдячність усім, хто так жертовно, сердечно, з великою творчістю і компетентністю доклався до створення і управління Гімназії. Серед ваших випускників немало тих, хто зараз на різних посадах та континентах служить для добра та розвитку нашої Церкви. Український католицький університет теж вже багато років втішається вашими випускниками, які ставали нашими студентами та працівниками. Дякую Гімназії за них! І сподіваюся на нашу спільну подальшу співпрацю.

Дозволю собі звернутися до студентів. Цінуйте кожну хвилю навчання в Гімназії, перебування з Богом і одне з одним та максимально користайте з цього скарбу, діліться ним з іншими – з усім великим світом, який так вас потребує. З надією очікую на ваші плоди і звершення.

Многая літа!

Нехай Господь Вас благословить! Запевняю Вас у своїй духовній солідарності і молитві”.