Нові покликання в Згромадженні сестер-салезіянок

Цьогоріч сестри-салезіянки відзначають 25-літній ювілей свого служіння в Україні. В рамках цього святкування у неділю, 6 серпня, у Згромадженні Дочок Марії помічниці християн відбудеться чин складання перших монаших обітів с. Наталі Іванової та с. Христини Кароль. Тож, з цієї нагоди запрошуємо усіх приєднатися до святкових урочистостей. Архирейська Божественна Літургія відбудеться в церкві Покрову Пресвятої Богородиці о 13 год. Очолить богослужіння Преосвященний владика  Михаїл Бубній, екзарх Одеського і Адміністратор Кримського екзархатів УГКЦ.

Основні напрямки діяльності Згромадження Дочок Марії Помічниці християн в Україні – катехизація, праця з волонтерами, робота зі студентами, допомога у формації аніматорів та молодих лідерів, проведення заходів та реколекцій для молоді у дусі салезіянської харизми св. о. Івана Боско та сестри Марії Доменіки Мадзарелло.

Загалом у світі є близько 15 тисяч сестер-салезіянок, що працюють на 5 континентах у 89 країнах світу.

На територію колишнього Радянського Союзу сестри приїхали в 1991 р. – до Білорусі та Росії, в 1992 р. – в Україну, в 1997 р. – до Грузії. З 1993 року сестри-салезіанки працюють також і в Одесі в лоні Римо-Католицької Церкви.