У Братиславі відбудеться беатифікація словацького священика-салезіянина

Незабаром, у столиці Словаччини Братиславі відбудеться беатифікація Слуги Божого о. Титуса Земана. Він буде зарахований до лику блаженних 30 вересня 2017 року. Життя цього салезіянського священика було наповнене великою довірою до Бога, сильною відвагою та жертовністю. О. Титуса Земана вшановують як мученика за духовні покликання, який є для нас прикладом відданого служіння своїм ближнім та щирої любові до Бога.

На святкуванні урочистостей у Братиславі Папу представлятиме кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих.

О. Йозеф Айзолд, Провінційний настоятель Салезіян у Словаччині, пише: «У співпраці з архиєпископом Братислави ми вже почали підготовку до цієї великої та неординарної події. Через чотирнадцять років маємо нового блаженного у Словаччині й особливим є те, що блаженним проголосять першого салезіянина-словака. У цей час ми з радістю запрошуємо всіх вірних Словацької Церкви, Салезіянської родини і всіх тих, що мають стосунок до Салезіянської справи, відзначити з нами урочистість беатифікації отця Титуса Земана».

Беатифікація є проміжним кроком на шляху до канонізації. Святкова церемонія з цієї нагоди відбудеться під час урочистої Божественної Літургії, під час якої представник Папи прочитає Апостольське послання, підписане Святішим Отцем. В ньому, окрім основних віх духовного життя Слуги Божого, Папа урочисто зазначає, що шанигідного Слугу Божого можна назвати Блаженним. Також в цьому листі вказана дата літургійного спомину, яка, як правило, співпадає із днем відходу до вічності – днем народження для неба.  Це свято може відзначатися в окремих місцях у визначений спосіб.

Отець П’єрлуїджі Камероні, Генеральний постулятор в справах канонізації святих Салезіянської Родини наголосив: «Церква Словаччини і уся Салезіянська Родина дякує за цей великий дар беатифікації мученика о. Титуса Земана, який закликає до ще більшої вірності отриманому покликанню і до відважного свідчення зараз – у  часи випробувань та гонінь».