Завершення Днів духовності Салезіянської Родини

Дні салезіянської духовності завершилися роздумами над темою «Супроводжувати по-салезіянськи». 20 січня традиційно, після ранкової молитви та відеопрезентації попереднього дня, була наступна доповідь. Цього разу до присутніх звернувся о. Міхал Войташ, СДБ, висвітливши, яким має бути “Салезіянське мистецтво зустрічі, проводу та розпізнання”. Він зауважив, що є 7 виховних кроків: прийняття, виклик, поручення, середовище, криза, рішення, постанова і шлях.

[smartslider3 slider=25]

О. Міхал також зауважив, що «Дон Боско вмів провадити молодь, бо перед тим він сам був учнем». Він акцентував увагу на таких аспектах  виховання в стилі духовного проводу як:

– проект життя;

– салезіянська розмова: організаційний стиль, оснований на супроводі;

– проектування, яке дає можливість перемінювати.

Після короткої перерви Алехандро та Пілі з Іспанії представили учасникам Днів духовності свою доповідь про формацію провідників в Іспанській салезіянській молодіжній комісії. Перед обідом була Свята Літургія, яку очолив Генеральний настоятель Салезіян о. Анхель Артіме, а відтак нові екскурсії у Вальдокко та “Простір молоді”: дев`ять молодих людей з різних країн світу відповідали на різноманітні питання, зокрема про те, яким був досвід власного зростання завдяки духовному проводу. Щирі та прямі відповіді дали можливість почути погляд молоді на ці важливі питання і торкнутися їх внутрішнього духовного світу.

Опісля вечері був концерт з кількома історичними доповідями з нагоди 150-річчя звершення будівництва базиліки Марії Помічниці християн.  На завершення, 21 січня, відбулося підведення підсумків та урочисте закриття  Днів духовності Салезіянської Родини.