Вихованці РД «Покрова» побували на Різдво у Словаччині

На запрошення салезіянської спільноти співпрацівників вісім дітей РД «Покрова» мали змогу провести свої різдвяні канікули у сім’ях салезіянських співпрацівників у Словаччині. Вже протягом двох років діти Родинного дому мають можливість на 2 тижні  у літній час їздити на табори  у місто Пряшів. А цього разу взимку 8 вихованців Родинного дому мали гарну нагоду побачити, як святкують Різдво  у Римо-католицткому обряді у Словаччині.

«З розповідей дітей я розумію, що це був дуже гарний досвід, – розповідає директор РД «Покрова» о. Михайло Чабан.Діти спільно з цілою родиною готувалися до Різдва: прикрашали хату, бачили, як батьки готують кожну страву, ходили разом на коляду та до церкви. Звичайно, великим сюрпризом для них були різдвяні подарунки під ялинкою. Діти жили по двоє у сім’ї, тобто це були чотири родини, які взяли їх на цей період.

Дуже гарним виявилося святкування Нового року, бо це було спільне святкування з різними феєрверками, конкурсами та іграми. Коли, вже після повернення додому, ми спілкувалися з дітьми, то було відчутно великий позитив, який діти винесли з тієї поїздки. Скільки гарних вражень переповняло їх! Кожен з них хотів розповісти про всі пережиті моменти  у сім’ях. Розповідали, як починали і закінчували день зі спільної молитви, як батьки вкладали їх спати, благословляючи знаком Хреста… А скільки позитивних вражень та емоцій було з поїздок  у гори на лижі, де дехто навчився їздити на них, і скільки приємних вражень з вечірніх різдвяних прогулянок гарним містом Пряшів! Думаю, що для дітей, які їздили на Різдво у ці сім’ї, це був дуже добрий досвід, бо вони бачили і реально переживали Різдво у родині, розуміли, яким важливим воно є для кожної християнської сім’ї, бачили, як до нього готується  і як його переживає родина».