Молімося за Салезіян у Непалі

“У другій половині дня наш рятувальний загін вирушив у сусідні села, щоб розподілити їжу і роздати пластикове захисне покриття, аби зробити намети. Сумно бачити, що люди змушені залишити територію, бо вони без їжі та притулку”. Це розповів отець Георгій Менампарампіл, директор «Bosconet». Він дуже підтримує Салезіян, які працюють там – серед жертв землетрусу в Непалі.

У середу, 29 квітня, рятувальна команда «Nepal Don Bosco», координована о. Дж. Джоном, прибула в округ Сіндхупалчок, де було зареєстровано 1176 смертей. Навіть у цій області Салезіяни, колишні учні та волонтери розповсюджували різні предмети допомоги, такі як продукти харчування і полотно для наметів. Салезіянська команда намагається допомагати настільки, наскільки це можливо, однак вони не завжди в змозі зробити те, що хотіли б; щоб надавати допомогу, потрібен спеціальний дозвіл від влади.

Дочки Марії Помічниці християн працюють в Катманду. Вони також змушені жити на вулиці, разом з дітьми та молоддю, в саморобних наметах. В останні дні громадськість почала співпрацювати з місцевою організацією «Карітас», надаючи медичні засоби й будь-яку допомогу тим, хто найбільше цього потребує.

Великі ресурси прибувають з усього салезіянського світу. Багато установ та організацій проводять спеціальні кампанії, присвячені Непалу. Починають прибувати значні фінансові пожертви. Салезіяни Кореї склали пожертву у розмірі 25000 доларів, також очікують підтримки від Салезіян Гонконгу. Крім того, організація «Bosconet», через своїх благодійників у Європі – “Фонд Фіделя Гетца» і приватних осіб – для допомоги Непалу уже здійснила переказ у розмірі 26500 євро.

Необхідною є також молитва. “Ми теж повинні молитися за наших Салезіян там. Їм слід триматися в хорошому здоров’ї, мати велику кількість фізичної та розумової витривалості”, – каже отець Георгій Менампарампіл. – “Я думаю, що в ці дні вони не мають багато часу для формальних молитов, тож ми будемо робити це за них!

Використано матеріали: www.infoans.org