Денний табір для дітей при Патріаршому соборі

З 1-го по 7-ме червня при Патріаршому соборі в Києві відбувався табір для дітей «Веселі Канікули». Його організувало Салезіянське Згромадження УГКЦ. На таборі діти познайомилися із життям митрополита Андрея Шептицького завдяки щоденним театралізованим виставам, мали змогу розважати над темою плодів Святого Духа, пограти у веселому товаристві в цікаві ігри, навчитися різних ремесел на гуртках і навіть поринути у загадковий світ Чернігівської історії.

Вже другий рік поспіль при Патріаршому соборі Воскресіння Христового у м. Києві під проводом отців Салезіян проходить літній духовно-відпочинковий табір для дітей «Веселі Канікули». Близько 50-ти дітей різного віку змогли відпочивати і духовно розвиватися разом з Богом. В цьому їм допомагали 14 салезіянських аніматорів з різних кінців України: Вербівки, Фастова, Києва а найбільше зі Львова.

Кожен день табору починався спільною молитвою на Святій Літургії. Потім діти танцювали банси та грали ігри на церковному майданчику. Далі всіх чекала театралізована вистава про життя митрополита Андрея Шептицького, яку їм показували аніматори. А після цього мали катихизацію, на якій «збирали» плоди Святого Духа.

Після обіду дітлахи грали у Велику гру та вчились виробляти різні вироби на майстер-класах: картини із соленого тіста, брелки і хрестики з ниток, декоративні кошики із серветок і ще багато іншого.

А в п’ятницю всі поїхали до Чернігова. Там діти побували в музеї Михайла Коцюбинського та погуляли по парку, де він колись писав свої твори. Також піднялися на найвищу точку Чернігова й помандрували давніми печерами Іллінського монастиря.

Табір закінчився у неділю Літургією в Патріаршому соборі та святковим концертом, до якого діти готувались впродовж тижня. Вони ділилися своїми талантами та показували веселі сценки. Всі розійшлись щасливі і задоволені: діти – бо знайшли нових друзів, а аніматори – бо досвідчили неймовірну Божу любов через працю з дітьми.

Використано матеріали: dyvensvit.org