Щорічна зустріч монашества з Главою УГКЦ

У четвер, 21 грудня, у Патріаршому домі у Львові відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з монашеством УГКЦ. Такі заходи відбуваються щорічно й дають можливість обдумати та проаналізувати основні завдання монашества, сучасні виклики і потреби, які постають перед тими, хто обрав саме чернечий шлях. На зустрічі також побував Провінційний настоятель Салезіянського Згромадження о. Кароль Манік.

Владика Михайло (Бубній), голова Патріаршої комісії у справах монашества розповів про завдання таких зустрічей: «На завершення року богопосвячені особи щоразу зустрічаються з Блаженнішим Святославом, щоб підсумувати рік, який ми пережили, і щоб поділитися переживаннями і духовним досвідом протягом цього періоду. Крім того, для нас важливо почути від Предстоятеля напрями для розвитку на наступний рік».

На думку Глави Церкви, основне завдання монашества − бути синами і дочками молитви, тобто вчити інших молитися і навіть засновувати при монастирях школи молитви.

«Мета шкіл молитви − ділитися досвідом молитви з вірними, які приходять до нас. Навіть більше, запрошувати їх до монастиря і до молитви. Окрім цього, самим пережити цей досвід молитви і досвід спілкування з Богом», − сказав владика Михайло.

За його словами, Блаженніший Святослав наголошував не на слові «школа», а власне на «молитві». Монастирі мають відчинити двері для того, щоб люди могли молитися з монахами і почерпнути духовний досвід, який плекають у монастирях.

«Ми дякуємо Главі Церкви за те, що він завжди залишає місце у своєму календарі на завершення року на цю зустріч із монашеством та з вищими настоятелями богопосвячених осіб. Разом ми старалися знайти причини наших труднощів. Тож, зараз бачимо їх тому, що є криза життя в спільноті та брак плекання єдності в ній», − наголосив голова Патріаршої комісії у справах монашества.

Нагадаємо, торік учасники зустрічі говорили про розвиток УГКЦ у Центральній, Південній та Східній Україні в справі євангелізації та допомозі тим, хто страждає від війни.

За матеріалами: news.ugcc.ua