«СлухайТи себе»: зустріч молодіжного салезіянського руху

Світлина від Олега Чепіля.У неділю, 11 листопада 2018 року, в ораторії св. Домініка Савіо, що діє при парафії Покрови Пресвятої Богородиці, відбулася перша в цьому навчальному році зустріч молодіжного салезіянського руху. Більш як сто п”ятдесят осіб, молодь з різних спільнот Львова, а також Винник, Києва, Кривого Рогу, Козівського району Тернопільської області, зібралися тут, аби разом поміркувати над темою  “СлухайТи себе”.

 

Спікер зустрічі – о. Віталій Храбатин, який влітку цього року також був одним із доповідачів салезіянського форуму БОСКО.

Під час зустрічі о. Віталій зауважив, що «ми маємо вчитися прислухатися до себе. Мати відвагу поступати так, як ми вважаємо за важливе, а не так, як робить більшість. Але як почути самого себе? – Для цього потребуємо тиші і молитви. Ми маємо можливість щоденно зустрічатися з живим і воскреслим Ісусом Христом, приймаючи Пресвяту Євхаристію. Важливо пам’ятати і усвідомити, що Ісус не історична персона, але Той, хто тут і тепер, вчора і завтра є між нами». 

Опісля доповіді молодь, поділившись на групки, мала практичні завдання, обговорення та загальний підсумок теми; це були моменти тиші, Ісусова молитва, час аби зупинитися, не думати про буденність і прислухатися, що саме Бог промовляє до мене в тій тиші.

Не варто забувати, що “Справжній святий – радісний святий!”, тож на завершення зустрічі в ораторії, окрім молитовної програми та цікавої дискусії, також була молодіжна вечірка. Цей недільний день подарував усім присутнім незабутню родинну атмосферу і вкотре нагадав, що «саме ораторія є одночасно домом, який забавляє, церквою, що катехизує, і школою яка навчає».

До Вашої уваги подаємо декілька відгуків учасників зустрічі “СлухайТи себе”:

“Актуальна тема: практична і духовна водночас. Така, що чіпляє за живе. Така, що є актуальною для всіх!”

Атмосфера сім’ї. Зігріває душу і створює простір, де можна відкритись, бути собою. У повітрі любов і радість, чиста справжня радість”.

“Усе було задіяне –  і мислення, і рухи тіла, і душа. Дякую за молитву – вона відкрила всередині рай; дякую за танці – вони подарували кайф; дякую за дискусії – вони дали віру і натхнення шукати своє!”

 “Дуже сподобався спікер – отець Віталій, дуже гарно все пояснив і розказав. Робота в групках була дуже класна, дізнався досить багато нового і цікавого, ну і, звичайно, дискотека була шикарною: крута музика і круті діджеї!”

“Мені дуже сильно сподобалася ця зустріч, це було дуже круто, а Ісусова молитва  – це взагалі бомба!”

Світлина від Олега Чепіля.

“Гарна можливість познайомитись з новими людьми та побачити «старих» друзів. Дякую за неї, бо так ми набираємося того справжнього салезіянського духу, який маємо і будемо поширювати й розповсюджувати поза межами ораторії”.

Наступна зустріч молодіжного салезіянського руху відбудеться 10 лютого 2019 року в ораторії св. Івана Боско у Винниках.

 

Автор: Олег Чепіль, Марія Любінська