Зустріч вищих настоятелів з Блаженнішим Святославом, Батьком і Главою УГКЦ

В суботу, 22 грудня 2018 року, в день Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною, вже традиційно в Патріаршому домі у м. Львові відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з монашеством УГКЦ.

Все розпочалося зі спільної молитви і привітального слова  преосвященного владики Михаїла Бубнія, екзарха Одеського, який є Головою Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ.

На завершення року настоятелі монашества щоразу зустрічаються з Блаженнішим Святославом, щоб підсумувати прожитий рік, а також поділитися переживаннями і духовним досвідом протягом цього періоду та почути від Глави Церкви напрямні для розвитку на наступний рік. За словами Предстоятеля Церкви, спільноти богопосвяченого життя є великим скарбом нашої Церкви, без якого неможливий її розвиток. 

Настоятеля Салезіянського Згромадження преподобного о. Кароля Маніка представляли преподобні о. Іван Мазуркевич та о. Анатолій Гецянин, радники Провінційної ради.

Зустріч відбулася в родинній атмосфері, оскільки кожен відчувався в присутності батька, який любить, молиться і дбає про духовний розвиток монашества.

На завершення зустрічі Блаженніший запропонував три побажання для монашества:

1.    Щодня приступайте в Божій благодаті до Святої Євхаристії, підкресливши важливість сповіді;

2.    Ревно моліться молитовне правило;

3.    Кожного дня читайте Слово Боже!

Зустріч завершилася спільною молитвою до Богородиці в каплиці Патріаршого дому та братнім «Агапе», де кожен з бажаючих зміг особисто поговорити з Блаженнішим Святославом, побажати один одному гарного і Богом благословенного Нового року та веселих і щасливих Різдвяних свят.

Статтю підготував о. Анатолій Гецянин